Pridať recept

Hubové rizoto

ingrediencie

200 g
čerstvé huby
1 ks
cibuľa
1 PL
bravčová masť
podľa chuti
soľ
150 g
ryža
trochu
mleté čierne korenie
1 kocka
masox
trochu
mletá červená paprika
100 g
tvrdý syr

postup

1.
V hrnci opražíme na masti cibuľu spolu s očistenými pokrájanými hubami a odkvapkanou ryžou. Dochutíme soľou, korením a červenou paprikou. Za neustáleho miešania pražíme.
 
2.
Zalejeme horúcou vodou, aby bola ryža zaliata. Pridávame masox a privádzame do varu. Potom znížime teplotu na minimum a prikryté rizoto ešte asi 15 minút dusíme. Hotové rizoto posypeme postrúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.