Pridať recept

FOTORECEPT: Medovníky

ingrediencie

1050 g
hladká múka
450 g
práškový cukor
360 g
med
6 ks
vajce
3 ČL
sóda bikarbóna
2 ČL
perníkové korenie
2 ČL
škorica
trochu
citrónová kôra
1 ks
vaječný bielok
170 g
práškový cukor
1 ČL
solamyl

postup

1.
Odvážime si múku a preosejeme, pridáme preosiaty práškový cukor, sódu, škoricu, perníkové korenie a citrónovú kôru. Všetko premiešame.
Fotorecept: Medovníky
Fotorecept: Medovníky
Zdroj: Tanuki
 
2.
V strede zmesi urobíme jamku, do ktorej vlejeme na 40 stupňov zohriaty med, pridáme celé vajíčka a umiesime hladké cesto.
Fotorecept: Medovníky
Fotorecept: Medovníky
Zdroj: Tanuki
3.
Sformujeme bochník a vložíme do nádoby- napríklad misa z jenského skla, zakryjeme príklopom, aby nevyschlo. (ak nemáme, dáme do mikroténového vrecka alebo fólie. Cesto má zrieť najmenej 4 dni, ale môže aj 6 týždňov. Čím dlhšie, tým je lepšie.
Fotorecept: Medovníky
Fotorecept: Medovníky
Zdroj: Tanuki
4.
Po vyzretí cesto na pomúčenej doske premiesime, rozvaľkáme na potrebnú hrúbku 3-5 mm, povykrajujeme a dáme na plech vymastený stuženým tukom CERA, pečieme pri cca 180 stupňov asi 7 až 8 minút.
Fotorecept: Medovníky
Fotorecept: Medovníky
Zdroj: Tanuki
5.
Po upečení ešte horúce na plechu potrieme precedeným vajíčkom, tz. 1 vajíčko si zmiešame s lyžičkou studenej vody, ktoré vymyešame vidličkou a precedíme. Takto potreté medovníčky sú pekne lesklé.
Fotorecept: Medovníky
Fotorecept: Medovníky
Zdroj: Tanuki
6.
Ozdobíme polevou, ktorú si urobíme z 1 bielka, z práškového cukru, ktorý minimálne 4 krát preosejeme, trošku citrónovej šťavy a lyžičky solamylu. Všetko miešame ručne vidličkou asi 15 až 20 minút a polevu potom vložíme do sáčku s malou dierkou od ihly.
Fotorecept: Medovníky
Fotorecept: Medovníky
Zdroj: Tanuki
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
medovnik
Tipy a triky ako upiecť tie najlepšie medovníky
Medovníčky patria neodmysliteľne k vianočnému obdobiu. Tieto voňavé a krehké dobroty sa musia piecť...
Vianočné medovníky
Už nikdy sa vám neroztečie, drží perfektne! Ako urobiť hustú polevu na medovníky? Stačí jedna prísada - budú ako maľované a bez prasklín
Žiadne praskliny a poleva dokonale hustá! Tieto rady by mal poznať každý, kto má rád medovníky.
V zime nič nefunguje bez medu! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
V zime bez medu nefunguje nič! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
Načo míňať veľa peňazí na drahé krémy a lieky, keď máte odpoveď priamo pod nosom? Domáci med dokáže...
Med
Jednoduchý recept na domáci med. Potrebujete len štyri prísady
Obsahuje veľa vitamínov a minerálov a má zdraviu prospešné účinky. Okrem toho je sladký a chutný. Najlepšie...