Pridať recept

Špaldové šišky z domáceho kvásku, FOTORECEPT

Fotorecept: Špaldové šišky z vody a domáceho kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

Kvások

100 g
zemiaky
1 PL
ražný domáci kvások
75 g
špaldová múka
120 ml
vlažná voda

Cesto

500 g
špaldová múka
150 ml
vlažná voda
2 PL
rum
2 PL
cukor
olej

postup

Fantastické kváskové šišky...

1.

Najprv si urobíme kvások, ktorý je najlepšie urobiť večer predtým, ako chceme robiť šišky: Do misy dáme múku, 2PL domáceho kvásku a 100g uvarených, vychladených a popučených zemiakov. Všetko zalejeme 120 ml vlažnou vodou a premiešame. Zakryjeme fóliou a necháme napučať do rána.

Fotorecept: Špaldové šišky z vody a domáceho kvásku
Fotorecept: Špaldové šišky z vody a domáceho kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.

Ráno kvások vezmeme a pridáme doňho 500g špaldovej múky, 2PL cukru, 2PL rumu a premiešame. Až po prvotnom premiešaní pridávame vodu (emusíme minúť presne 150 ml vody, ak to nie je treba). Spracujeme tuhé cesto a necháme kysnúť na teplom mieste 3 hodiny (cesto z domáceho kvásku kysne pomaly, preto to trvá tak dlho).

Fotorecept: Špaldové šišky z vody a domáceho kvásku
Fotorecept: Špaldové šišky z vody a domáceho kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Špaldové šišky z vody a domáceho kvásku
Fotorecept: Špaldové šišky z vody a domáceho kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Špaldové šišky z vody a domáceho kvásku
Fotorecept: Špaldové šišky z vody a domáceho kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
3.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na doske na hrúbku cca 1 cm, vykrojíme kolieska a necháme ešte 30 minút nakysnúť. Potom do koliesok spravíme dierky a vyprážame na rozpálenom oleji.

Fotorecept: Špaldové šišky z vody a domáceho kvásku
Fotorecept: Špaldové šišky z vody a domáceho kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Špaldové šišky z vody a domáceho kvásku
Fotorecept: Špaldové šišky z vody a domáceho kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
4.

Hotové šišky posypeme práškovým cukrom a ozdobíme domácim lekvárom. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...