Zeleninové lievance
nízka
náročnosť
ingrediencie
20
g
droždie
1
KL
cukor
3
dl
kyslé mlieko
180
g
múka polohrubá
2
ks
vajce
podľa chuti
soľ
80
g
hrášok
120
g
mrkva
1
dl
olej
postup
1.
V kyslom mlieku si rozmiešame droždie a cukor a na teplom mieste necháme kysnúť približne jednu hodinu.
2.
Potom pridáme múku, vajcia a soľ a vymiešame do hladka. Potom dáme znova kysnúť.
3.
Hrášok a nastrúhanú karotku chvíľku povaríme. Do každej jamky na lievance dáme trošku cesta s hráškom a mrkvou. Z
4.
Z oboch strán upečieme lievance. Podávame samotné, alebo s čerstvou zeleninou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.