Pridať recept

Zeleninové lievance

ingrediencie

20 g
droždie
1 KL
cukor
3 dl
kyslé mlieko
180 g
múka polohrubá
2 ks
vajce
podľa chuti
soľ
80 g
hrášok
120 g
mrkva
1 dl
olej

postup

1.
V kyslom mlieku si rozmiešame droždie a cukor a na teplom mieste necháme kysnúť približne jednu hodinu.
 
2.
Potom pridáme múku, vajcia a soľ a vymiešame do hladka. Potom dáme znova kysnúť.
3.
Hrášok a nastrúhanú karotku chvíľku povaríme. Do každej jamky na lievance dáme trošku cesta s hráškom a mrkvou. Z
4.
Z oboch strán upečieme lievance. Podávame samotné, alebo s čerstvou zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.