Pridať recept

Mandľová torta

ingrediencie

7 ks
vajce
180 g
práškový cukor
podľa chuti
šľava z polovice citróna
200 g
mleté mandle
160 g
hladká múka
trochu
postrúhaná kôra z citróna
štipiek
prášok do pečiva
podľa chuti
mandle na posypanie

Krém

280 g
maslo
160 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
2 PL
rum

postup

1.
Do hustej peny vymiešame vajíčka s cukrom. Potom pridáme citrónovú šťavu, mandle, múku s kypriacim cukrom a citrónovú kôru.Poriadne vymiešame.
 
2.
Cesto vylejeme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri teplote 160°C asi 50 minút.
3.
Po upečení necháme korpus vychladnúť a následne ho prekrojíme na dve časti. Jednu časť natrieme časťou krému a prilepíme k druhej.
4.
Krém: Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do hladkej zmesi. Potom pridáme rum. Všetko spolu dobre premiešame a touto zmesou natierame korpus a taktiež aj boky a vrch torty.
5.
Následne už len tortu posypeme kúskami madlí a dáme na chladné miesto vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať