Pridať recept

Dusené hovädzie na kapuste

ingrediencie

600 g
hovädzia lopatka
1 ks
cibuľa
1 ks
červená hlávková kapusta
1 PL
kryštálový cukor
1,5 dl
červené víno
1 ks
bobkový list
trochu
celá škorica
1 PL
citrónová šťava
4 PL
olej
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
rasca

postup

1.
Na panvici rozpálime olej. Opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku a potom pridáme na kocky pokrájané hovädzie mäso, ktoré okoreníme, posypeme rascou. Za stáleho miešania opražíme. Potom prikryjeme a na miernom ohni dusíme vo vlastnej šťave.
 
2.
Dusíme kým sa väčšina šťavy ne vydusí. V panvici zkaramelizujeme cukor, pridáme kapustu pokrájanú na tenké rezance a za stáleho miešania chvíľku pražíme.
3.
Potom ju podlejeme červeným vínom, osolíme, pridáme bobkový list, škoricu a krátko dusíme. Na kapustu rozložíme mäso, zmes podlejeme troškou vody a dusíme domäkka.
4.
Podávame so zemiakovými knedlíkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať