Zemiaková roláda s údeným mäsom, FOTORECEPT
ingrediencie
postup
Chutná a jednoduchá roláda zo zemiakov a údeného.
Pripravíme si suroviny a pomôcku na varenie.
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pretrieme.Pridáme múku, zmiešanú s práškom do pečiva, vajce, soľ.
Uvarené údené mäso pomelieme, Cesto rozvaľkáme na utierke, a navrstvíme pomleté mäso.
Zvinieme pomocou utierky do rolády. Roládu dáme do sáčku na pečenie a dobre zviažeme konce.
Dáme variť do veľkého hrnca s vodou. Po polovici varenia, sáčky s roládou otočíme.
Asi po 15 minútach varenia je roláda uvarená. Vyberieme ju a nakrájame na plátky.
Ja opekám roládku trochu na panvici, aby chytila kôrku.
Podávame s dusenou kyslou kapustou, jedlo polejeme cibuľkou, opraženou do zlatova. Dobrú chuť.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.