Pridať recept

Losos v smotanovej omáčke

ingrediencie

600 g
filety z lososa bez kože
1 ks
citrón
2 ks
bobkový list
3 PL
olivový olej
2 dl
smotana na šľahanie
podľa chuti
muškátový oriešok
trochu
kôpor
podľa chuti
soľ
trochu
korenie biele mleté

postup

1.
V hrnci dáme variť vodu približne 2 dl. Potom pridáme bobkový list, 1 lyžičku citrónovej šťavy, osolíme a vložíme do zmesi pokrájaného lososa na pláty.
 
2.
Varíme asi 10 minút a potom lososa vyberieme a odložíme. Na olivovom oleji opražíme pokrájanú cibuľku, zalejeme to smotanou na varenie, ďalej pridáme deci vývaru z lososa, jemne osolíme, okorením, pridáme kôpor, postrúhaný muškátový oriešok a okoreníme bielym korením mletým.
3.
Omáčku varíme kým nezhustne. Do omáčky vložíme lososa a krátko povaríme. Ochutíme citrónovou šťavou a môžme podávať lososa s omáčkou ozdobeného s kúskom kôpru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať