Pridať recept

FOTORECEPT: Točený medovník

ingrediencie

600 g
hladká múka
4 ks
vajce
4 PL
med
100 g
tuk
250 g
práškový cukor
1 PL
sóda bikarbóna
1 PL
mletá škorica
podľa chuti
slivkový lekvár
podľa chuti
mleté orechy
podľa chuti
sušené hrozienka

postup

1.
Všetky ingrediencie dáme do misy a vypracujeme cesto, môžeme si pomôcť mixérom.
Fotorecept: Točený medovník
Fotorecept: Točený medovník
Zdroj: sylweliee
 
2.
Cesto odložíme min. na jednu hodinu do chladničky, ideálne na celú noc. Na druhý deň si ho rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme.
Fotorecept: Točený medovník
Fotorecept: Točený medovník
Zdroj: sylweliee
3.
Vyvaľkané cesto potrieme slivkovým lekvárom.
Fotorecept: Točený medovník
Fotorecept: Točený medovník
Zdroj: sylweliee
4.
Pridáme mleté orechy,
Fotorecept: Točený medovník
Fotorecept: Točený medovník
Zdroj: sylweliee
5.
hrozienka.
Fotorecept: Točený medovník
Fotorecept: Točený medovník
Zdroj: sylweliee
6.
Stočíme do závinu.
Fotorecept: Točený medovník
Fotorecept: Točený medovník
Zdroj: sylweliee
7.
Potrieme vajíčkom a pečieme na 175°C asi 3/4 hodiny.
Fotorecept: Točený medovník
Fotorecept: Točený medovník
Zdroj: sylweliee
8.
Dobrú chuť!:)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať