Pridať recept

Pirohy s oškvarkovou plnkou

ingrediencie

350 g
zemiaky uvarené v šupke
250 g
maslo
350 g
hladká múka
1 KL
soľ
1 balíček
kypriaci prášok
1 ks
vajce na natieranie

Plnka

200 g
oškvarky
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Zemiaky uvaríme, očistíme a najemno postrúhame. Pridáme pokrájanú zmäknutý tuk a múku zmiešanú so soľou a kypriacim práškom. Poriadne vymiesime.
 
2.
Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenú dosku a vykrajujeme kolieska. Do kolieska vložíme trošku oškvarkovej plnky, preložíme polovice a okraje popritlačujeme.
3.
Pirohy uložíme na pekár a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
4.
Plnka: Oškvarky pomelieme a spolu s cibuľou. Potom osolíme, okoreníme a premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáce pirohy s čerešňami
Pirohy mäkké ako vatička? Stačí vynechať túto jednu surovinu a nebudete ľutovať! Recept, ktorý sa osvedčil
Pirohy sú korunou našich stolov. Pripravujeme ich často na sladko i na slano. Ak sa vám cesto aj napriek všetkej...
Tradičné slané jedlá zo zemiakového cesta
Lokše, knedličky, perky či gruľlovníky Milujeme všetci!
TOP 5 receptov na tradičné i menej tradičné PIROHY
Slováci milujú pirohy a v každom regióne ich volajú i pripravujú inak.
To naj z tradičnej slovenskej kuchyne: Pirohy
Pirohy v rôznych obdobách sú charakteristické pre viacero krajín sveta. U nás sa pripravujú so slanými alebo...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.