Pridať recept

Baklažánové cestoviny

ingrediencie

1 ks
baklažán
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
2 ks
paradajka
150 ml
smotana na varenie
trochu
zeleninový vývar
2 KL
hladká múka
400 g
cestoviny
trochu
cesnakový olej

postup

1.
Baklažán umyjeme, ošúpeme, rozkrojíme napoly a pokrájame na malé kúsky.
 
2.
Na cesnakovom oleji opražíme nasekanú cibuľu a cesnak. Pridáme baklažán, poprášime ho soľou a pražíme. Ďalej pridáme olúpané paradajky nakrájané na kocky. Zmes podlejeme vývarom a na miernom ohni dusíme domäkka.
3.
V smotane rozmiešame hladkú muku a vlejeme ju k baklažánovej zmesi. Povaríme a medzitým si uvaríme cestoviny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.