Pridať recept

Fotorecept: Rybie prsty

ingrediencie

1 kg
ryba
50 g
ovsené vločky
1 ks
vajce
1 KL
korenie na ryby
1 ks
cibuľa
100 ml
olej na vyprážanie

postup

1.
Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji, cibuľu vyberieme a olej odložíme, mrazené filety necháme rozmraziť a vyžmýkame vodu, pri čerstvej vykostenej rybe nám táto činnosť odpadá, pomelieme spolu s cibuľou a ovsenými vločkami, pridáme vajíčko, korenie na ryby a premiešame, ak treba zahustíme pomletými vločkami alebo múkou, strúhankou
Fotorecept: Rybie prsty
Fotorecept: Rybie prsty
Zdroj: rennatte
 
2.
dobre premiešame, máme zmes ako na fašírky, vytvarujeme bochník a necháme 15 minút odpočívať. Pripravíme si dve väčšie mikroténové vrecúška, ktoré rozrežeme na pláty, jeden položíme na pracovnú dosku naň dáme bochník, prikryjeme druhým a rybaciu zmes rozvaľkáme na hrúbku 1 až 1,5 cm
Fotorecept: Rybie prsty
Fotorecept: Rybie prsty
Zdroj: rennatte
3.
nakrájame si prsty, oddelíme od seba
Fotorecept: Rybie prsty
Fotorecept: Rybie prsty
Zdroj: rennatte
4.
spolu aj s mikroténom presunieme na plech, alebo tácku, prikryjeme druhým mikroténom a dáme do mrazničky stuhnúť na 1/2 až 1 hodinu, zatiaľ si pripravíme prílohu, zemiakový šalát, alebo zemiakovú kašu
Fotorecept: Rybie prsty
Fotorecept: Rybie prsty
Zdroj: rennatte
5.
po hodine vyberieme a obalíme v trojobale, dáme pražiť. Ak nespotrebujeme celé množstvo, tak ostatné necháme úplne zmraziť a pripravíme čerstvé v prípade potreby.
Fotorecept: Rybie prsty
Fotorecept: Rybie prsty
Zdroj: rennatte
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať