Pridať recept

Paradajky plnené kuriatkami

4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
paradajka
1 ks
cibuľa
40 g
kuriatka
25 g
maslo
1 PL
hladká múka
trochu
mlieko
1 ks
žĺtok
1 PL
petržlenová vňať
trochu
oregano
trochu
olej
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Na rozpálenom oleji opražíme nasekanú cibuľu. Pridáme na kúsky nakrájané kuriatka, soľ a krátko ich opečieme. Dochutíme korením a necháme vychladnúť.
 
2.
V panvici na masle opražíme hladkú múku. Zalejeme ju mliekom a za stáleho miešania vymiešame hustú kašu. Pridáme žĺtok, soľ, korenie, vňať a oregano. Pridáme hubovú zmes a poriadne premiešame.
3.
Paradajky umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme ich. Odkrojíme vrchnú časť a dužinu vydlabeme. Paradajky zvnútra osušíme, dochutíme soľou a naplníme hubovou plnkou. Preložíme ich do olejom vymastenej ohňovzdornej nádoby a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170°C približne 40 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.