Baklažán plnený bravčovou zmesou
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
bravčové stehno
2
ks
baklažán
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
červená paprika
100
g
ružičkový kel
2
strúčiky
tymian
2
ks
vajce
100
g
tvrdý syr na posypanie
2
PL
olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej
1
PL
hladká múka
postup
1.
Bravčové mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky. Dochutíme ho soľou a korením. Baklažány prekrojíme, dužinu vydlabeme a vnútro vysypeme soľou a múkou.
2.
V hlbokej panvici rozpálime olej a opečieme nadrobno nakrájané mäso. Pridáme pokrájanú dužinu z baklažánu, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú papriku a ružičky kelu.
3.
Zmes dusíme na miernom ohni domäkka. Dochutíme tymiánom a zmes necháme trochu zhustnúť.
4.
Polovicu baklažánov opražíme vo fritéze do zlatista. Preložíme ich na plech a naplníme mäsovou zmesou. Vajcia vymiešame s nastrúhaným syrom a zmes prelejeme. Pečieme vo vyhriatej rúre dochrumkava.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.