Pridať recept

Ryba pečená v omáčke

4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
ryba
2 KL
koriandrové semienka
3 strúčiky
cesnaku
7 PL
olivový olej
4 KL
pasta harissa
5 ks
paradajka
1 ks
cibuľa
1 ks
citrón
2 ks
bobkový list
1 stonka
tymian
1 stonka
rozmarín
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

Omáčka

10 PL
pasta tahini
1 ks
citrón
1 strúčik
cesnaku
3 PL
petržlenová vňať
120 ml
voda
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Rúru si dáme predhriať na 170°C. Ohňovzdornú misu alebo pekáč vymastíme olejom a rybu umyjeme. Po jej bokoch urobíme šikmé zárezy. V mažiari rozdrvíme koriander, cesnak, primiešame harissu a olivové olej. Touto zmesou potrieme vnútro ryby a zvyšok vtrieme do zárezov.
 
2.
Do pekáča pridáme paradajky, cibuľu a citrón pokrájaný na kolieska. Pokvapkáme olejom a navrch naložíme rybu. Pridáme všetky bylinky a pečieme vo vyhriatej rúre približne 25 min.
3.
V miske zmiešame tahini, citrónovú šťavu, prelisovaný cesnak a nasekanú vňať. Všetky prísady dáme do kastróla, pridáme vodu, soľ a korenie. Za občasného miešania varíme na miernom ohni, kým zmes nebude dostatočne hladká a teplá. Servírujeme s rybou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať