Ryba pečená v omáčke
4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
ryba
2
KL
koriandrové semienka
3
strúčiky
cesnaku
7
PL
olivový olej
4
KL
pasta harissa
5
ks
paradajka
1
ks
cibuľa
1
ks
citrón
2
ks
bobkový list
1
stonka
tymian
1
stonka
rozmarín
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
Omáčka
10
PL
pasta tahini
1
ks
citrón
1
strúčik
cesnaku
3
PL
petržlenová vňať
120
ml
voda
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Rúru si dáme predhriať na 170°C. Ohňovzdornú misu alebo pekáč vymastíme olejom a rybu umyjeme. Po jej bokoch urobíme šikmé zárezy. V mažiari rozdrvíme koriander, cesnak, primiešame harissu a olivové olej. Touto zmesou potrieme vnútro ryby a zvyšok vtrieme do zárezov.
2.
Do pekáča pridáme paradajky, cibuľu a citrón pokrájaný na kolieska. Pokvapkáme olejom a navrch naložíme rybu. Pridáme všetky bylinky a pečieme vo vyhriatej rúre približne 25 min.
3.
V miske zmiešame tahini, citrónovú šťavu, prelisovaný cesnak a nasekanú vňať. Všetky prísady dáme do kastróla, pridáme vodu, soľ a korenie. Za občasného miešania varíme na miernom ohni, kým zmes nebude dostatočne hladká a teplá. Servírujeme s rybou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.