Domáce plnené rožky
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Kvások
1
kocka
droždie
100
ml
vlažné mlieko
1
PL
hladká múka
1
KL
kryštálový cukor
Cesto
100
g
špaldová múka
400
g
hladká múka
200
ml
mlieko
100
ml
olej
1
ks
vajce
1
ks
vajce na potretie
Plnka
250
g
šunka
50
ml
mlieko
1
ks
žĺtok
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Do vlažného mlieka rozmrvíme kvások, pridáme múku a cukor. Necháme na teplejšom mieste vykysnúť kvások. V miske zmiešame obe múky, prilejeme vykysnutý kvások, mlieko, pridáme soľ, olej, vajce a vypracujeme hladké cesto. Zakryjeme ho utierkou a necháme nakysnúť na teplejšom mieste.
2.
Šunku pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme žĺtok rozšľahaný s mliekom, soľ, korenie, zmes necháme prevariť a necháme vychladnúť.
3.
Cesto preložíme na múkou poprášenú dosku, rozdelíme na približne 25 rovnakých častí. Tvarujeme žemličky, ktoré rozvaľkáme na placky. Natrieme ich plnkou a zvinieme do rožka.
4.
Rúru predhrejeme na 180°C. Rožky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme kysnúť, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme približne 17 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.