Pridať recept

Domáce plnené rožky

6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Kvások

1 kocka
droždie
100 ml
vlažné mlieko
1 PL
hladká múka
1 KL
kryštálový cukor

Cesto

100 g
špaldová múka
400 g
hladká múka
200 ml
mlieko
100 ml
olej
1 ks
vajce
1 ks
vajce na potretie

Plnka

250 g
šunka
50 ml
mlieko
1 ks
žĺtok
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Do vlažného mlieka rozmrvíme kvások, pridáme múku a cukor. Necháme na teplejšom mieste vykysnúť kvások. V miske zmiešame obe múky, prilejeme vykysnutý kvások, mlieko, pridáme soľ, olej, vajce a vypracujeme hladké cesto. Zakryjeme ho utierkou a necháme nakysnúť na teplejšom mieste.
 
2.
Šunku pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme žĺtok rozšľahaný s mliekom, soľ, korenie, zmes necháme prevariť a necháme vychladnúť.
3.
Cesto preložíme na múkou poprášenú dosku, rozdelíme na približne 25 rovnakých častí. Tvarujeme žemličky, ktoré rozvaľkáme na placky. Natrieme ich plnkou a zvinieme do rožka.
4.
Rúru predhrejeme na 180°C. Rožky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme kysnúť, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme približne 17 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať