Tekvicová omáčka s hovädzím mäsom
4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
hovädzia sviečkovica
300
g
tekvica hokkaido
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
trochu
zeleninový vývar
trochu
mäsový vývar
1
téglik
smotana na šľahanie
trochu
hladká múka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
olej
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme a opražíme na rozpálenom oleji. Dochutíme soľou, korením, podlejeme vývarom a dusíme domäkka na miernom ohni.
2.
Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nahrubo postrúhame. Orestujeme ju na cibuľke, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, vývar a dusíme domäkka.
3.
V smotane vymiešame trochu hladkej múky, vlejeme do omáčky a zahustíme ju. Povaríme a dochutíme soľou. Dusené mäso podávame s pripravenou omáčkou a pečenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.