Čokoládové rezy so šľahačkou
6
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
6
ks
vajce
10
PL
vlažná voda
7
PL
práškový cukor
8
PL
polohrubá múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
hrsť
mleté vlašské orechy
1
PL
kakao
Šľahačkový krém
trochu
višňový džem
500
ml
smotana na šľahanie
2
balíčky
stužovač
50
g
čokoláda na zdobenie
postup
1.
Oddelíme žĺtky od bielkov. V miske vyšľaháme žĺtky s vlažnou vodou dopenista (vodu pridávame postupne). Ďalej pridáme práškový cukor, múku, kypriaci prášok, kakao a orechy. Z bielkov vymiešame tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do žĺtkovej hmoty.
2.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 25 minút.
3.
Upečený koláč necháme vychladnúť a natrieme ho višňovým džemom. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a natrieme ju na džem. Vrch koláča ozdobíme hoblinkami čokolády a dáme vychladiť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.