Čokoládovo-kávový koláč
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1
hrnček
polohrubá múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
hrnček
kryštálový cukor
1
hrnček
instantné kakao
1
hrnček
olej
5
ks
vajce
Poleva
1/2
hrnček
instantná káva
2
PL
malinový džem
1/2
hrnček
smotana na šľahanie
200
g
čokoláda na varenie
postup
1.
Do misy nasypeme múku, kypriaci prášok, kryštálový cukor, kakao a pridáme olej a vajcia. Vymiešame hladké cesto, ktoré vylejeme na papierom vystlaný plech. Vo vyhriatej rúre pečieme približne 40 minút na teplote 180°C.
2.
Povrch pokvapkáme pripravenou kávou a necháme vsiaknuť. Potom príde na rad džem.
3.
Smotanu vylejeme do kastróla a na miernom ohni v nej roztopíme čokoládu. Miešame, kým poleva nebude hustejšia, odstavíme ju, polejeme ňou povrch koláča a necháme stuhnúť. Koláč môžeme ozdobiť šľahačkou alebo marcipánovými ozdobami.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.