Plnený baklažán
4
porcie
170
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
baklažán
800
g
mleté hovädzie mäso
200
g
čierna fazuľa
1
ks
cibuľa
4
ks
paradajka
50
ml
olej
1
PL
paradajkový pretlak
100
g
plátkový syr
4
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
čili korenie
2
ks
bobkový list
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Cibuľu nasekáme a paradajky nakrájame na menšie kúsky. V hrnci rozpálime olej a opražíme cibuľu. Pridáme mleté hovädzie mäso, soľ, korenie, prelisovaný cesnak a čili podľa chuti.
2.
Za stáleho miešania musíme vydusiť šťavu, pridáme paradajkový pretlak, scedenú fazuľu, zalejeme vodou a dusíme domäkka. Vodu prilievame podľa potreby. Nakoniec pridáme paradajky a celú zmes dochutíme.
3.
Baklažány prekrojíme napoly, vydlabeme stred, dochutíme ich soľou a korením. Naplníme pripravenou mäsovou plnkou, prikryjeme syrovými plátkami a pečieme pri teplote 180°C približne 15 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.