Pridať recept

Plnený baklažán

4
porcie
170
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
baklažán
800 g
mleté hovädzie mäso
200 g
čierna fazuľa
1 ks
cibuľa
4 ks
paradajka
50 ml
olej
1 PL
paradajkový pretlak
100 g
plátkový syr
4 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
čili korenie
2 ks
bobkový list
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Cibuľu nasekáme a paradajky nakrájame na menšie kúsky. V hrnci rozpálime olej a opražíme cibuľu. Pridáme mleté hovädzie mäso, soľ, korenie, prelisovaný cesnak a čili podľa chuti.
 
2.
Za stáleho miešania musíme vydusiť šťavu, pridáme paradajkový pretlak, scedenú fazuľu, zalejeme vodou a dusíme domäkka. Vodu prilievame podľa potreby. Nakoniec pridáme paradajky a celú zmes dochutíme.
3.
Baklažány prekrojíme napoly, vydlabeme stred, dochutíme ich soľou a korením. Naplníme pripravenou mäsovou plnkou, prikryjeme syrovými plátkami a pečieme pri teplote 180°C približne 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať