Pridať recept

Tradičný poľský bigos

4
porcie
115
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčové mäso s kosťou
400 g
hlávková kapusta
400 g
kyslá kapusta
200 g
klobása
100 g
údený bôčik
40 g
masť
100 ml
biele víno
1 ks
cibuľa
štipiek
mletá červená paprika
1 ks
bobkový list
štipiek
majorán
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Bravčové mäso umyjeme, osušíme papierovou utierkou, potrieme soľou a dusíme na rozpálenej masti a nasekanej cibulke. Hlávkovú kapustu nakrájame na tenké rezančeky, dochutíme soľou, zalejeme trochou vody a varíme do polomäkka bez pokrievky.
 
2.
V ďalšom hrnci uvaríme takmer domäkka kyslú kapustu. Obe kapusty scedíme, pridáme k mäsu a celú zmes zalejeme bielym vínom. Pridáme na kocky nakrájaný bôčik, na kolieska nakrájanú klobásku a všetko premiešame.
3.
Dochutíme soľou, korením a na miernom ohni dusíme domäkka. Potom mäso vyberieme, pokrájame na kocky a vrátime naspäť do kapusty. Prehrejeme a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Maso kacacina
Mäso - všeobecne
Mäso, ktoré je čerstvé treba skladovať v chladničke najviac 4 dni, a ak je v mleté spotrebovať ho treba do 12...
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...