Panenka v cibuľovej omáčke
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
bravčová panenka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté korenie štyroch farieb
1
ks
cibuľa
1/5
liter
zeleninový vývar
100
ml
smotana na varenie
2
KL
dijonská horčica
1
strúčik
cesnaku
30
g
maslo
2
PL
olej
postup
1.
Koreniny zmiešame v miske. Panenku predtým ako obalíme v koreninách umyjeme a osušíme.
2.
Pokladáme ju do zapekacej misky a pokvapkáme olejom a pečieme. V hrnci si zohrejeme maslo a pokrájanú cibuľu s cesnakom na ňom orestujeme. Neskôr podlejeme pripraveným zeleninovým vývarom.
3.
Varíme domäkka. Neskôr ho dochutíme dijónskou horčicou, mletým korením a rozmixujeme. Pridáme smotanu vymiešanu s troškou hladkej múky a pár minút ešte povaríme. Mäso podávame s pripravenou omáčkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.