Pridať recept

Ravioli v smotanovej omáčke so šampiňónmi

Ravioli v smotanovej omáčke so šampiňónmi
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

Cesto na ravioli

300 g
polohrubá múka
50 g
hrubá krupica
1/8 liter
voda
2 ks
vajce
muškátový orech
soľ

Plnka

100 g
mrkva
100 g
pór
100 g
zeler
1 PL
maslo
1/8 liter
voda
250 g
mleté mäso
2 ks
vajce
2 PL
petržlenová vňať
čierne korenie
muškátový orech
soľ

Omáčka

1 ks
cibuľa
250 g
šampiňóny
vegeta
1/4 liter
sladká smotana
1 PL
maizena

Na posypanie

1 PL
petržlenová vňať alebo pažítka

postup

1.
Cesto: Z múky, krupice, vajec a korenín zamiesime tuhé cesto a necháme ho 20 minút odstáť. Tuhosť cesta regulujeme pridaním múky alebo vody.
 
2.
Plnka: Zeleninu nakrájame na jemné rezančeky, zalejeme vodou, podusíme na masle. Pridáme mleté mäso, vajcia, korenie, horčicu a pripravíme pikantnú zmes.
3.
Cesto rozdelíme na 2 časti a z každej vyvaľkáme podľa možnosti čo najtenší štvorec. Plnku po kôpkach rozložíme lyžičkou na jeden plát a potom jeho okraje trocha nevlhčíme vodou. Medzery medzi jednotlivými kôpkami plnky potrieme žĺtkom, všetko prikryjeme druhým plátom, medzery postláčame rúčkou z varešky alebo hranou ruky a na koniec povykrajujeme ostrôžkou.
4.
V hrnci necháme zovrieť 3 litre osolenej vody. Do nej vložíme ravioly a pomaly uvaríme.
5.
Omáčka: Cibuľu pokrájame a speníme na masle. Pridáme k nej umyté, na plátky pokrájané šampiňóny, okoreníme a podusíme. Potom zalejeme smotanou, necháme prejsť varom a na záver primiešame maizenu.
6.
Ravioli vyberieme na misu, polejeme omáčkou a posypeme pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií, ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní húb, lesníci varujú!
Nič nevonia tak krásne ako čerstvo nazbierané huby, ktoré priam lákajú na prípravu aromatických delikates. Aby...
Pažítka
Pažítku ľahko vypestujete aj v kvetináči. Kde všade sa hodí pri varení?
Pestujete si doma bylinky? Dajte si záväzok, že tento rok vám v kuchyni pribudne niekoľko voňavých kvetináčov,...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!
pažítka
Pažítka
Pažítka je malá cibuľovina, blízka príbuzná cesnaku a cibule. U pažítky je však dôležitejšia nadzemná...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.