FOTORECEPT: Štedrák
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hrubá múka
300
ml
mlieko
100
g
kryštálový cukor
120
mg
maslo
1
ks
kvasníc
3
ks
žĺtok
podľa chuti
citrónová kôra, štipka soli
Plnky
200
g
slivkový lekvár
200
g
mletý mak
10
g
maslo
podľa chuti
hrozienka
180
g
mletých orechov
30
g
strúhanky
200
ml
prevarene mlieko
280
g
práškový cukor
2
balíčky
vanilkový cukor
podľa chuti
citrónová kôra
300
g
tvaroh
150
g
kryštálový cukor
1
ks
vajce
postup
1.
Do 100 ml vlažného mlieka pridáme kvasnice a jednu čajovú lyžičku kryštálového cukru. Počkáme, kým nám nabobnajú kvasnice.
2.
Do misky dáme múku, pridáme kvások, žĺtky, cukor, soľ, mlieko, roztopené maslo a spracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
3.
Pripravíme si plnky. Maková plnka: zmiešame 200 g mletého maku, 150 g práškového cukru, 10 g masla, vanilinový cukor, citrónovú kôru, hrozienka /môžeme vynechať/, prevarené mlieko podľa potreby - podľa hustoty plnky.
4.
Orechová plnka: zmiešame 180 g mletých orechov, 30 g strúhanky, 200 ml prevareného mlieka, 130 g práškového cukru, vanilínový cukor, citrónovú kôru.
5.
Tvarohová plnka: zmiešame 180 g mletých orechov, 30 g strúhanky, 200 ml prevareného mlieka, 130 g práškového cukru, vanilínový cukor, citrónovú kôru.
6.
Pripravíme si 200 g slivkového lekváru, ak je príliš hustý môžeme ho rozriediť vodou.
7.
Cesto rozdelíme na 5 bochníkov, ktoré rozvaľkáme na hrúbku prsta.
8.
Postupne vrstvíme do stredne veľkého vymasteného plechu. Naspodok dáme 1. cesto.
14.
Pečieme v predhriatej rúre na 200-220° asi 30 minút, treba sledovať.
15.
Dobrú chuť! :)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sylweliee
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.