Čokoládové bonbóniky
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
kokos
40
g
cukor
1
ks
vanilkový struk
125
ml
smotana na šľahanie
150
g
horká čokoláda
postup
1.
Vanilkový struk rozrežeme a polovicu zrniečok primiešame do smotany. Zohrievame na miernom ohni, pridáme cukor a kokos. Uvaríme na hustejšiu hmotu, necháme vychladnúť a potom tvarujeme malé guľôčky. Čokoládu rozpustíme, potom do nej máčame pripravené bonbóniky a necháme ich stuhnúť aspoň na hodinu v chladničke.
2.
Na vianoce ich môžeme takto pekne ozdobiť marcipánovými ozdobami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.