Obrátený hruškový koláč
4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
rastlinný tuk
60
g
kryštálový cukor
120
g
polohrubá múka
štipiek
prášok do pečiva
3
ks
vaječný bielok
2
PL
med
2
ks
hrušky
1
téglik
kyslá smotana
postup
1.
Formu na pečenie torty vyložíme papierom na pečenie a ten potrieme medom. Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na mesiačiky. Rozložíme ich na rozotretý med.
2.
Rastlinný tuk vymiešame s cukrom, pridáme múku, prášok do pečiva a vidličkou vypracujeme sypkú zmes. Do nej pomaly vmiešame sneh vymiešaný z bielkov a poriadne premiešame. Túto zmes vylejeme na pripravené hrušky.
3.
Pečieme pri teplote 175°C približne 40 minút. Po upečení necháme koláč 10 minút odpočívať a potom ho vyklopíme obrátený na tanier. Podávame s kyslou smotanou, taktiež môžeme urobiť navrch čokoládovú polevu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.