Pridať recept

Rezancový nákyp s jablkami

ingrediencie

400 g
tenké rezance
3 ks
vajce
6 PL
kryštálový cukor
1 balíček
vanilínový cukor
10 dkg
maslo
podľa chuti
orechy
4 PL
hrubá múka
podľa chuti
jablko
podľa chuti
škoricový cukor

postup

1.
Maslo s polovicou cukru a vanilkou vymiešame do peny. Postupne pridávame žĺtka, pridáme mleté orechy. K žĺtkovoorechovej zmesi pridáme lyžicu cukru a v studenej vode prepláchnuté rezance. Z bielkov a zvyšného cukru ušľaháme tuhý sneh a po častiach ho pridávame do rezancov, spolu s múkou. Premiešame a polovicu dáme do vymasteného, múkou vysypaného pekáča. Na vrch rozložíme jablká a posypeme škoricovým cukrom.
Rezancový nákyp s jablkami
Rezancový nákyp s jablkami
Zdroj: sylweliee
 
2.
Na jablká nasypeme zvyšok rezancov a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°. Pečieme, kým nie je zapichnutá špajla suchá. Pred koncom pečenia posypeme vrch hnedým cukrom a dáme na pár minút pod gril. Dobrú chuť!:)
Rezancový nákyp s jablkami
Rezancový nákyp s jablkami
Zdroj: sylweliee
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.