Pridať recept

Pečená krkovička s červenou kapustou

Pečená krkovička s červenou kapustou
Zdroj: helkahelenka
5
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčová krkovička
4 strúčiky
cesnaku
korenie na krkovičku
1 ks
kapusta červená hlávková
1 ks
cibuľa
3 ks
klinčeky
soľ
mleté čierne korene
1 PL
cukor
2 ks
jablko
olej

postup

1.
Krkovičku si pripravíme niekoľko hodín dopredu - umyjeme ju a napicháme do nej nakrájané strúčiky cesnaku. V oleji si rozmiešame korenie na pečenú krkovičku a touto marinádou poriadne natrieme mäso a necháme niekoľko hodín marinovať. Potom ju rýchlo opražíme na rozpálenom oleji z každej strany a dáme do pekáča. Podlejeme vývarom a dáme piecť do rúry minimálne na hodinu na 180 stupňov.
 
2.
Na oleji si opražíme cibuľu a pridáme k nej nakrájanú červenú kapustu. Pridáme soľ, klinčeky, bobkový list, cukor a čierne korenie. Keď už je kapusta takmer mäkká, pridáme nastrúhané jablko a ďalej dusíme. Hotové mäsko, a kapustu doplníme parenou knedľou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
N.ada
18.4.2021 12:34 | |
+3 -6
...mäso pečieme na 220°C....asi hodinu a 1/2.....
Drozdikovy
10.5.2020 12:34 | |
+1 -6
Vyzera to pekne az na tu parenu knedlu
Podobné články
Grilovaná krkovička v pivovej marináde
Dokonalá marináda z tmavého piva (nielen) na krkovičku
Šťavnaté steaky z krkovičky, marinované v čiernom pive s cesnakom a tymianom.
Krkovička na nedeľu 5x inak
Nedeľná krkovička na 5 spôsobov
Rozmýšľate, čo urobiť s pekným rezom krkovičky?
Vepřo knedlo zelo
Ako pripraviť tradičné Vepřo-knedlo-zelo
Česká klasika, ktorú milujeme aj my na Slovensku.
Pečená krkovička na víne
Šťavnatá porcia pre labužníkov: Bravčová krkovička na víne
Výborný recept na bravčovú krkovičku na víne.
Červená kapusta
Naše telo ju potrebuje: Túšite, čo všetko obsahuje? Toto sú dôvody, prečo jesť červenú kapustu + recepty
Zimná zelenina, ktorá má nespočetné množstvo benefitov pre naše zdravie a navyše je chutná. Čo všetko...