Pridať recept

Makové pečené buchty

ingrediencie

Cesto

20 g
droždie
100 ml
teplé mlieko
50 g
cukor
500 g
múka hladká
60 g
maslo na potretie
1 ks
žĺtok
štipiek
soľ

Plnka

100 g
mletý mak
150 ml
mlieko
podľa chuti
cukor
trochu
mleté orechy
trochu
strúhanka
2 PL
rum

postup

1.
Urobíme kvások z drožia, asi 100ml mlieka a lyžičky cukru. Počkáme kým to krásne vykysne.
 
2.
Do misky preosejeme múku, soľ, zvyšný cukor, žltok, vychladené maslo a kvások. Postupne pridáme mlieko a vypracujeme mäkké cesto. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.
3.
Mlieko s makom privedieme do varu. Potom pridáme ostané suroviny na plnku.
4.
Vykysnuté cesto rozvľkáme na pomúčenej doske, pomocou pohára vykrajujeme koliečka, do ktorých dáme plnku a následne spravíme buchtu.
5.
Buchty poukladáme na vymastený plech a potrieme ich olejom. Necháme ich ešte 15 min kysnúť. Zatiaľ si predhrejme rúru na 180-200 stupňov.
6.
Po desiatich minútach pečienia znížime teplotu a dopekáme ešte 10-15 min.
7.
Ešte horúce ich pokropíme rumom. Vychladnuté buchty pocukrujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
30.5.2014 22:47 | |
+4 -0
koľko tam ide tej múky?