Pridať recept

Plnený zapečený baklažán

ingrediencie

2 ks
baklažán
500 g
bravčové mäso mleté
1 ks
cibuľa
trochu
čierne korenie
trochu
majoránka
2 ks
vajce
100 g
tvrdý syr
2 strúčiky
cesnaku
trochu
soľ
trochu
strúhanka
1 PL
olej
trochu
podravka

postup

1.
Dužinu baklažánu vydlabeme. Baklažán prekrojíme,posolíme a necháme ho postáť, pustenú šťavu odstránime.
 
2.
Mleté mäso, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme majoránku, prelisovaný cesnak a na drobno nakrájanú dužinu. Pridáme nastrúhaný tvrdý syr a vajíčka. Dochutíme podravkou. Podľa potreby poprášime strúhankou. Kto má rád pikantné môže pridať štipľavú papriku podľa chuti.
3.
Touto zmesou naplníme priravený baklažán. Dáme piecť do zapekacej nádoby, ktorú sme vymastime olejom a prikryjeme alobalom. Pečieme asi 40 minút pri teplote 200 stupňov. Potom odokryjeme a zapečieme. Do zapekacej nádoby ešte môžeme nakrájať, zmes papriky, paradajky, cibule, cesnaku, posoliť, na ňu položiť baklažán a spolu piecť.
4.
Podávame so zemiakmi a zeleninovou oblohou. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať