Pridať recept

Jablkové vafle

ingrediencie

Cesto

200 g
maslo
100 g
cukor
citrónová kôra
3 ks
vajce
75 g
polohrubá múka
75 g
maizena
4 PL
mlieko
maslo

Na posypanie

1 PL
cukor
mletá škorica
500 g
jablkový kompót

postup

1.
Maslo vyberieme z chladničky a necháme zmäknúť. Potom ho do spenenia vymiešame s cukrom alebo medom a citrónovou kôrou. Na koniec po jednom primiešame aj vajcia.
 
2.
Múku zmiešame s maizenou a pridávame do masy. Posledné pridáme mlieko a miešame, kým nevznikne hustejšie tekuté cesto. Vaflové železo dobre vymastíme, predhrejeme a z cesta pečieme zlatožlté vafle.
3.
Po upečení ich posypeme škoricovým cukrom a podávame za tepla s jablkovým kompótom alebo kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať