Pridať recept

Kyslá zeleninová polievka

5
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
mrkva
1 ks
petržlen
3 ks
zemiaky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
vegeta
trochu
petržlenová vňať
1 PL
hladká múka
trochu
ocot
trochu
kryštálový cukor
1,5 dl
mlieko
1/2 ks
cibuľa
trochu
maslo

postup

Na masle si spražíme nakrájanú cibuľku na drobno, pridáme nakrájanú mrkvu, a petržlen a chvíľku popražíme. Zalejeme vodou a pridáme pokrájané zemiaky. Necháme variť do mäkka. Osolíme a okoreníme.Na záver si v mlieku rozmiešame múku a vlejeme do polievky, necháme prejsť varom. Odstavíme a dochutíme cukrom a octom. Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Čím kyslejšie, tým lepšie: Zbierka obľúbených receptov ‘‘na kyslo‘‘
Čím kyslejšie, tým lepšie: Zbierka obľúbených receptov ‘‘na kyslo‘‘
Fantastické recepty s prívlastkom ‘‘na kyslo‘‘. Takto ich máme najradšej.