Pridať recept

Marinovaný bravčový rezeň

ingrediencie

4 plátky
bravčové mäso
12 ks
zemiaky
hladká múka
strúhanka
vajce
olej
cesnaku
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
grilovacie korenie

postup

1.
Plátky mäsa si jemne naklepeme a dáme do misy. Prilejeme asi 2 PL oleja. Osolíme, okoreníme paprikou, čiernym korením, grilovacím korením a pridáme 2 strúčiky cesnaku, ktoré nakrájame na tenučké plátky. Všetko poriadne premiešame a necháme niekoľko hodín marinovať.
 
2.
Mäso si potom obalíme v klasickom troj-obale - v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Pomaly vyprážame na rozpálenom oleji.
3.
Ako prílohu použijeme zemiakovú kašu - k uvareným zemiakom pridáme trochu masla a trochu mlieka a popučíme na kašu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Najhoršia chyba pri príprave bravčových rezňov! Odborníčka zalamuje rukami, vraj ju robí väčšina z nás
Najhoršia chyba pri príprave bravčových rezňov! Odborníčka zalamuje rukami, vraj ju robí väčšina z nás
Ako pripravujete rezne vy? Dávajte si pozor na túto chybu, môže ohroziť naše zdravie!