Pridať recept

Domáce oškvarky

10
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
rôzne mastné časti z bravčového mäsa
1 trochu
mlieko
1 štipka
morská soľ

postup

Môžte na ne kúpiť priamo bravčovú masť alebo ak v obchode vychytáte mastné mäso, obrežete ho a dáte do hrnca. Rovnomerne miešame, kým sa nám škvarky nevyškaria, pred koncom pridáme trochu mlieka, pre krajšiu farbu a soľ. Scedíme a máme domácu mastičku aj škvarky. Tie môžte pomlieť a robiť škvarkovníky.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
9.10.2019 22:47 | |
+0 -0
Nasiel som o kusok jednoduchsi recept, bez miesania... https://www.malazahradka.sk/2018/10/domace-oskvarky-robene-v-trube.html