Pridať recept

Špagety s paradajkovou omáčkou

5
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
špagety
8 ks
väčšie paradajky
1 balíček
plátkový syr
4 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
podľa chuti
kryštálový cukor
trochu
bazalka
podľa chuti
tvrdý syr na posypanie

postup

1.
Špagety si uvaríme v osolenej vode, pridáme kvapku oleja, aby sa nezlepili.
 
2.
Na omáčku si očistíme paradajky od šupiek (najlepšie je paradajky trošku ponarezávať a dať do vriacej vody na chvíľku, šupka zlieza sama), trošku ich pokrájame a dáme variť, asi 10 minút, trošku osolíme a pridáme plátky syra, necháme ich rozvariť.
3.
Pridáme postrúhaný cesnak a oregano, či bazalku. Celú omáčku dochutíme cukrom. Podávame s postrúhaným tvrdým syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.