Pridať recept

Plnené kokosové pusinky

20
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
múka hladká
140 g
palmarín
70 g
práškový cukor
1 ks
žĺtok

Snehová hmota

3 ks
vaječný bielok
100 g
kokosová múčka
380 g
kryštálový cukor
1 PL
hladká múka
1 cl
ocot

Krém

200 g
horká čokoláda
1 PL
med
1 PL
práškový cukor
50 g
maslo
40 g
Cera
ríbezľový džem

postup

1.
Z 200 g hladkej múky, 70g práškového cukru, žĺtka a 140 g tuku si urobíme cesto. Necháme ho v chlade 2 hodiny odpočinúť. Potom vyvaľkáme a upečieme kolieska pod kokosky. Pečieme ich na 180 asi 8 minút.
 
2.
Bielka som šľaháme nad parou so štipkou soli a 1 čl octu. Pridáme cukor a ďalej šľaháme. Nakoniec pridáme kokos zmiešaný s 1 pl múky. Do zdobiaceho vrecka dáme vy šľahaný sneh. Na plech vyložený papierom na pečenie urobíme pusinky. Sušíme ich na 120 stupňoch 25 minút.
3.
Pripravíme si krém. V horúcom vodnom kúpeli si rozpustime čokoládu. Pridame med a miešame do vychladnutia.Potom pridame cukor, maslo a vyšľahame hladký krém.Krém nastriekame na okraj koliesok. Do prázdneho stredu koliesok dame pikantný lekvár. Na to dame pusinku. Kokosky spojené krémom s lineckým kolieskom namáčame do čokolády
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať