Pridať recept

Zeleninové lievance

6
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
čerstvá zelenina
5 PL
ovsené vločky
4 ks
vajce
200 ml
mlieko
olej
soľ
polohrubá múka

postup

1.
Zeleninu očistite, pokrájajte na malé kúsky a na oleji uduste domäkka.
 
2.
Vločky namočte na pár minút do vody
3.
V mlieku rozhlášajte vajíčka, 5 lyžíc oleja, primiešajte vločky zbavené nadbytočnej vody, vychladnutú zeleninu, soľ a toľko múky, aby zmes držala pokope.
4.
Zo zeleninovej masy vytvarujte malé lievance a upečte ich z oboch strán
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Máte radi čerstvé ovocie a zeleninu? Veľmi dobre, sú mimoriadne cennou súčasťou našej stravy. A hoci ich...
Nikdy to nerobte pri príprave ovsenej kaše! Zničíte tým jej výživovú hodnotu
Nikdy to nerobte pri príprave ovsenej kaše! Zničíte tým jej výživovú hodnotu
Ovsená kaša je jednou z najzdravších potravín, ktoré si môžete vybrať na raňajky. Je to vďaka vláknine...
Zelenina, ktorá ničí pečeň. Odstráňte ju raz a navždy
Zelenina, ktorá ničí pečeň. Odstráňte ju raz a navždy
Pečeň, podobne ako všetky naše orgány, pracuje nepretržite. Bohužiaľ, je náchylná na rôzne komplikácie...
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Raňajky sú jedným z najdôležitejších jedál dňa. Často na ne nemáme dostatok času ani energie. Preto vám...
Zelenina, ktorá ničí kĺby. Čomu je lepšie sa vyhnúť?
Zelenina, ktorá ničí kĺby. Čomu je lepšie sa vyhnúť?
Zdravie kĺbov by nás malo veľmi zaujímať, pretože problémy s kĺbmi nám môžu brániť v každodenných...
Pridajte ho do ovsenej kaše. Zmizne vám pneumatika z brucha a vymetie usadeniny z čriev
Pridajte ho do ovsenej kaše. Zmizne vám pneumatika z brucha a vymetie usadeniny z čriev
Ovsené vločky čoraz častejšie kraľujú na našich stoloch - vyberáme si ich na raňajky, na jedlo v práci alebo...