Pridať recept

Lasagne s hubami

ingrediencie

500 g
hríby
400 g
mleté mäso
4 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
1 téglik
pomodori pelati
paradajkový pretlak
4 PL
maslo
3 PL
múka
3/4 liter
mlieko
bobkový list
1/2 KL
muškátový orech
2 PL
citrónová šťava
korenie
soľ
syr Eidam
15 ks
lasagne
100 ml
bujón
masť

postup

1.
Nadrobno nasekáme cibuľu a speníme ju na troche oleja. Potom pridáme mäso a pražíme asi 5 minút. Pridáme paradajky ( pomodori ), podusíme až kým sa neodparí voda, okoreníme a osolíme. Na zbytku oleja na druhej panvici speníme cesnak, nakrájané huby, a potom osolíme.
 
2.
Obe zmesi zmiešame a necháme dusiť asi 20 minút. V prípade, že je zmes moc riedka, je potrebné ju dohustiť koncentrovaným paradajkovým pretlakom.
3.
Maslo roztopíme na malej teplote a po troche pridávame múku až kým nebude zafarbená do bieložlta. Postupne po troche pridávame mlieko za stáleho miešania, aby nám vznikla hustejšia omáčka. Potom pridáme bobkový list, muškátový oriešok, citrónovú šťavu a bujón. Varíme asi 15 minút. Je potrebné často zmes miešať, aby neprihorela. Potom vyberieme bobkový list a dochutíme paradajkovým pretlakom.
4.
Rúru zohrejeme na 180 stupňov. Masťou vymastíme ohňovzdornú misu a navrstvíme do nej huby, bešamel, plátky lasagne a opakujeme postup až do minutia. Vrstvíme tak, aby sme lasagnu zakončili bešamelom. Zapekáme asi 30 minút, potom vyberieme, posypeme syrom a zapekáme ešte 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mrazené mleté mäso. Poradíme vám, ako ho najlepšie rozmraziť
Aké chyby robíme pri rozmrazovaní mletého mäsa? Takto bude vždy chutné a rýchlo rozmrazené
Jedlá z mletého mäsa patria k našim obľúbeným. Stačí spomenúť fašírky, čevabčiči alebo sekanú, ktoré...
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...