Pridať recept

FOTORECEPT: Bolonská mäsová zmes na špagety

Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Zdroj: kucharka26
4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčové mäso mleté
500 g
konzervované paradajky
3 ks
mrkva
2 ks
cibuľa
2 PL
olej
2 dl
biele suché víno
2 dl
sójové mlieko
2 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
2 KL
cesnaku
1,5 PL
adžika
1 PL
mletá červená sladká paprika

postup

Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Zdroj: kucharka26
 
1.
Cibuľu nakrájame na malé kocky a osmažíme 10 min. na olivovom oleji. Medzitým nakrájame mrkvu na malé kocky, môžeme podľa chuti pridať i inú koreňovú zeleninu.
Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Zdroj: kucharka26
 
2.
K osmaženej cibuli pridáme koreňovú zeleninu a podusíme 5 min.
Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Zdroj: kucharka26
3.
Potom pridáme mleté mäso, premiešame a necháme dusiť do doby, až sa mäso začne drobiť. Pridáme soľ a čierne mleté korenie.
Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Zdroj: kucharka26
4.
Zmes zalejeme vínom a necháme dusiť, pokým sa víno neodparí.
Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Zdroj: kucharka26
Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Zdroj: kucharka26
5.
K mäsu pridáme paradajky a ostatné korenie. Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme cca 50-60 min.
Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Zdroj: kucharka26
Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Zdroj: kucharka26
6.
Pred dovarením prilejeme ku zmesi mlieko a necháme krátko prevrieť. Podávame ku špagetám alebo ako náplň do lazaní.
Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Fotorecept: Bolonská mäsová zmes na špagety
Zdroj: kucharka26
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...