Pridať recept

Slaninové quiche

4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
krehké cesto
25 g
maslo
300 g
prerastená slanina
250 ml
smotana na šľahanie
3 ks
vajce
1/4 ČL
muškátový oriešok
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Rúru si predhrejeme na 180°C. V malom kastróli roztopíme maslo a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú slaninu. Vyberieme ju na tanierik s papierovým obrúskom a necháme odkvapkať od prebytočnej masti.
 
2.
V miske vyšľaháme vajcia so smotanou, pridáme soľ, korenie a muškátový oriešok.
3.
Slaninku nasypeme na predpečené krehké cesto (nájdeme v receptoch pod názvom Základ na krehké cesto) a zalejeme vajíčkovou zmesou. Pečieme približne 30 minút, kým zmes nebude úplne tuhá. Upečené quiche necháme odpočívať vo forme, až potom ho vyberieme a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať