Pridať recept

Zeleninový koláč s tvrdým syrom

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
100 g
tvrdý syr
1 ks
vajce
400 g
predvarená zelenina
1 ks
jarná cibuľka
1 strúčik
cesnaku
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
hladká múka na posypanie dosky
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Brokolicu umyjeme, necháme odkvapkať a rozdelíme na ružičky. Vložíme do vriacej vody so štipkou soli a varíme 3 minúty. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Potom brokolicu pokrájame na trochu menšie kúsky. Rovnako si pripravíme aj iné druhy zeleniny (pór, hrášok, mrkva, zeleninová zmes a podobne)
 
2.
Nastrúhaný syr zmiešame s vajíčkom, prelisovaným cesnakom, nadrobno nasekanou cibuľou, so soľou, s korením a poriadne premiešame
3.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske vyvaľkáme dve okrúhle cestá a na jedno z nich navrstvíme syrovú zmes a potom zeleninu. Zakryjeme druhým cestom, okraje poriadne popritláčame. Vrch koláča potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a vložíme do rúry. Pečieme približne 20 minút pri teplote 200°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pochúťky z lístkového cesta
Bleskové chuťovky: TOP minútky z lístkového cesta
Vyskúšajte parádne chrumkavé minútky z lístkového cesta.
Plnené pochúťky z lístkového cesta
Plnené pochúťky z lístkového cesta: Perfektné na večeru či k telke
Lístkové cesto v slaných prevedeniach, ktoré vám určite zachutia. A pre tých, ktorí nemajú nadýchané cesto...
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!