Pridať recept

Obrátený koláč s jablkami

ingrediencie

Cesto

5 ks
vajce
150 g
cukor
150 g
múka polohrubá
1/2 ks
kypriaci prášok

Krém

100 g
cukor
150 g
maslo
300 ml
mlieko
1 ks
puding zlatý klas
2 PL
salko karamelové

Ostatok

4 ks
jablko
1 ks
vanilkový cukor
podľa chuti
škorica

postup

1.
Cesto: Vajcia vymiešame s cukrom dopenista, pridáme múku a prášok do pečiva. Na plech dáme papier na pečenie, poukladáme nakrájané jablká, posypeme ich škoricou vanilkovým cukrom. Na jablká vylejeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 min na 280 stupňoch.
 
2.
Plnka: Zlatý klas uvaríme v 300ml mlieka, podľa chuti ocukríme a pridáme karamelové salko. Maslo vyšľaháme s cukrom. Keď bude puding úplne studený, vmiešame ho do masla. Keď sa koláč upečie, preklopíme ho, dáme dole papier na pečenie a necháme vychladnúť. Keď bude úplne studený, natrieme ho krémom. Ozdobíme buď kakaom alebo nastrúhanou horkou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať