Pizza z lístkového cesta
ingrediencie
postup
Môžete použiť buď chladené alebo mrazené lístkové cesto. V oboch prípradoch je najlepšie ho nechať odležať aspoň 20 minút v izbovej teplote. Opatrne ho rozoberieme na pláty a rozložíme na látkovú utierku. Povrch cesta prikryjeme druhou utierkou a dáme rozmraziť tak, aby okraje cesta nevyschli.
Rozmrazené cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potom pizzu potrieme paradajkovým pretlakom zmiešaným s prelisovaným cesnakom. Na pizzu poukladáme plátky salámy, nastrúhaný syr, posypeme ju bazalkou alebo oreganom a dáme piecť.
Pečieme vo vpred vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 25 minút dochrumkava.
TIP: Ako oblohu môžeme zvoliť akúkoľvek variáciu pizze podľa vlastnej chuti.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.