Pridať recept

Papriková polievka s opečenou bagetkou

6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
cibuľaka
2 ks
farebná paprika
250 g
paradajka
3 PL
olivový olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
vývar
1 ks
bageta
trochu
olej
2 strúčiky
cesnaku
15 g
nastrúhaný parmezán

postup

1.
Papriky poriadne umyjeme pod tečúcou vodou, rozkrojíme napoly, vyberieme semienka a pokrájame na pásiky. Paradajky tiež umyjeme, rozkrojíme, vyberieme jadierka a pokrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nadrobno nasekáme. V hrnci rozpálime oleja speníme cibuľu. Pridáme papriku, paradajky, soľ, mleté čierne korenie, prilejeme vývar a na miernom ohni varíme približne 25 minút.
 
2.
Medzitým bagetu pokrájame na menšie kúsky a na rozpálenom oleji opražíme z oboch strán. Každý kúsok potrieme prelisovaným cesnakom a posypeme nastrúhaným parmezánom. Uvarenú polievku podávame s opečenou bagetkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať