Papriková polievka s opečenou bagetkou
6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
cibuľaka
2
ks
farebná paprika
250
g
paradajka
3
PL
olivový olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
vývar
1
ks
bageta
trochu
olej
2
strúčiky
cesnaku
15
g
nastrúhaný parmezán
postup
1.
Papriky poriadne umyjeme pod tečúcou vodou, rozkrojíme napoly, vyberieme semienka a pokrájame na pásiky. Paradajky tiež umyjeme, rozkrojíme, vyberieme jadierka a pokrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nadrobno nasekáme. V hrnci rozpálime oleja speníme cibuľu. Pridáme papriku, paradajky, soľ, mleté čierne korenie, prilejeme vývar a na miernom ohni varíme približne 25 minút.
2.
Medzitým bagetu pokrájame na menšie kúsky a na rozpálenom oleji opražíme z oboch strán. Každý kúsok potrieme prelisovaným cesnakom a posypeme nastrúhaným parmezánom. Uvarenú polievku podávame s opečenou bagetkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.