Pridať recept

FOTORECEPT: Jablkový koláč s posýpkou

ingrediencie

Cesto

300 g
hladká múka
1 téglik
kyslá pochúťková smotana
trochu
vlažné mlieko
1 ks
kvasnice
štipiek
soľ
120 g
masla alebo rastlinného tuku na pečenie
trochu
olej

Plnka

1500 g
nastrúhané jablká
2 balíčky
škoricový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor
trochu
mletá škorica

Posýpka

1 ks
palmarín
300 g
hrubá múka
300 g
práškový cukor
štipiek
soľ

postup

1.
Múku, olej, smotanu a maslo pridáme do misky.
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Zdroj: Spydigy
 
2.
kvasnice vložíme do vlažného mlieka a vymiešame to.. (kvások nerobíme)
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Zdroj: Spydigy
3.
keď to mame vymiešané vložíme to do múky
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Zdroj: Spydigy
4.
a vypracujeme cesto. ( ja ho miešam vareškou a dobre cesto by sa malo od tej varešky odliepať) a necháme ho vykysnúť.
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Zdroj: Spydigy
5.
medzi tým ako nám bude kysnúť cesto si nastrúhame jabĺčka, pridáme škoricu, škoricový a vanilkový cukor a premiešame.
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Zdroj: Spydigy
6.
palmarin si dáme na panvicu a na miernom ohni ho roztopíme.
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Zdroj: Spydigy
7.
keď je roztopený, pridáme práškový cukor a premiešame.
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Zdroj: Spydigy
8.
pridáme hr.múku a opäť miešame.
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Zdroj: Spydigy
9.
pridáme štipku soli a premiešame a posýpku máme hotovú
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Zdroj: Spydigy
10.
medzi tým nám cesto pekne nakyslo.
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Zdroj: Spydigy
11.
cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Zdroj: Spydigy
12.
môžeme aj nemusíme dať džem, ale ja som dala domáci marhuľový
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Zdroj: Spydigy
13.
nato poukladáme jabĺčka
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Zdroj: Spydigy
14.
pridáme posýpku a dáme do vyhriatej trúby na 180°C a cca 30min. (ale riadťe sa svojou rúrou, každá pečie inač)
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Zdroj: Spydigy
15.
a je to :)))
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Fotorecept: Jablkový koláč s posýpkou
Zdroj: Spydigy
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jablkový chlieb: Šťavnatý hit jesene
Hit jesene: Bleskový a krásne šťavnatý jablkový chlieb, mäkký aj na druhý deň!
Dobrá správa pre všetkých, ktorí už nemôžu vidieť alebo ochutnať banánový chlieb. Jablkový chlieb je...
Americký jablkový koláč – Apple Pie
Ako pripraviť jeden z najznámejších jablkových koláčov - Apple pie?
Americký koláč už dávno nie je len americký, a vlastne nikdy ani nebol. Stále však ostáva jedným...
Babičkin jablkový koláč
Starý a (ne)tradičný recept na najlepší jablkový koláč
Prachom zapadnutý recept z povojnovej kuchárky nám otvoril cestu k úžasne chutnému a nápaditému jablkovému pité.
3 neodolateľné koláčové splynutia jabĺčok a orechov
Jablká a oriešky v 3 neodolateľných koláčoch
Jeseň ponúka tisícky inšpirácií na jablkové koláče.
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...
Jemný jablkový koláč
Vezmite jablká a urobte tieto lyžicové a hrnčekové jablkové koláče! Recepty, po ktorých si oblížete všetky prsty
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes upiecť? Máme pre vás bohatú ponuku jablkových koláčov, ktoré sú jednoduché...