Pridať recept

Zemiakové pirohy plnené hubami

6
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
50 g
maslo
3 ks
žĺtok
100 g
hladká múka
olej
vajce
strúhanka
soľ
plnka
250 g
huby
40 g
cibuľa
2 ks
vajce
mleté čierne korenie

postup

1.
Zemiaky olúpeme a umyjeme, nakrájame ich na menšie kúsky, vložíme ich do osolenej vody a uvaríme ich. Po uvarení ci necháme vychladnúť, pridáme maslo, žĺtky, múku, so a vypracujeme cesto. Dosku posypeme múkou a vyvaľkáme na nej cesto na šúľok, ktorý potom nakrájame na malé kúsky. Každý kúsok vyvaľkáme na placku a neplníme pripravenou hubovou plnkou. Potom placku preložíme napoly a postláčame okraje. Pripravené rolky obalíme v šľahaných vajciach, strúhanke a osmažíme ich dozlatista.
 
2.
Cibuľku nakrájame nadrobno a speníme ju na oleji. Potom pridáme huby, osolíme ich a dusíme do mäkka. Zmes necháme vychladnúť a pridáme k nim vajcia, korenie a trochu strúhanky na zahustenie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...