Pridať recept

Šampanská pena s ovocím

4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
plátok biela želatína
3 ks
žĺtok
70 g
cukor
150 ml
sekt
5 PL
citrónová šťava
100 ml
smotana na šľahanie
150 ml
šťava z pomaranča
3 PL
pomarančový likér
250 g
ovocná zmes
práškový cukor
mäta

postup

1.
Želatínu namočíme do studenej vody. Žĺtky rozšľaháme s 50g cukru a so sektom ( šampanským ). Šľaháme do peny asi 10 minút v horúcom, vodnom kúpeli ručným šľahačom. Pridáme 2 lyžice citrónovej šťavy.
 
2.
Vymačkáme želatínu a rozpustíme ju v teplej pene. Za stáleho miešania necháme vychladnúť v ľadovom vodnom kúpeli. Smotanu vyšľaháme do tuha a vmiešame do nej polotuhý krém. Chladíme asi 2 hodiny.
3.
Pomarančovú šťavu s 20g cukru vyvaríme na polovicu. Ochutíme ju pomarančovým likérom a 3 lyžicami citrónovej šťavy. Zmiešame s ovocím. Z peny vytvoríme pomocou lyžičky halušky. Podávame ich obložené mätou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať