Švédske guľky so smotanou
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
1
PL
maslo
5
PL
strúhanka
300
ml
smotana na šľahanie
450
g
mleté mäso
1
ks
vajce
1
PL
pažitka
soľ
mleté nové korenie
2
PL
rastlinný tuk
30
g
hladká múka
250
ml
vývar
čierne korenie
postup
Cibuľu olúpeme a na jemno ju nasekáme a necháme speniť na rozpálenom masle. 5 lyžíc smotany zmiešame so strúhankou a s 3 lyžicami vody. Premiešame s cibuľou, mletým mäsom, pažítkou a vajcom. Okoreníme, osolíme a ochutíme aj novým mletým korením. Navlhčíme si ruky a z pripravenej hmoty tvarujeme malé guľky, ktoré z každej strany osmažíme dozlata na rozpálenom tuku. Po osmažení ich vyberieme a uchováme ich v teple. Z múky a tuku pripravíme svetlú zápražku. Potom ju zriedime vývarom, prilejeme smotanu a varíme prikryté a si 10 minút. Omáčku ešte dochutíme soľou a korením, vložíme do nej mäsové guľky a môžeme podávať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.