Pridať recept

Pečený slivkový lekvár

6
porcií
260
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 kg
slivky
4 PL
ocot
700 g
cukor
1 ks
prípravok na konzervovanie

postup

Slivky umyjeme, vykôstkujeme a pomelieme na mlynčeku. Zmiešame s cukrom, octom a vylejeme na plech. Dáme piecť do rúry rozohriatej na 200°C, keď začne zmes bublať, teplotu znížime na 140°C a pečieme 3-4 hodiny podľa toho, aký hustý džem chceme. Premiešame raz za pol hodiny. Keď je džem hotový, zamiešame doň pomôcku na konzervovanie, naplníme do fliaš, poriadne uzavrieme, otočíme dole viečkom na 5 minút a hotovo :-)
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
megalin
15.8.2015 13:29 | |
+6 -0
naco tam davate ocot a konzervant,ked sa lekvar dobre uvari,tak sa nepokazi,ja mam 5 rocny,cim starsi,tym lepsi
cizmoPN
11.6.2014 16:53 | |
+6 -3
toto sa mi zdá velmi rozumne ako cely den aj noc miešať v kotli ako tlk !!! (y) (y) (y)
Podobné články
Keď lekvár, tak slivkový!
Univerzálna pochúťka na chleba, do buchiet i do omáčok, ktorej nikdy nie je dosť.
Ceresnovy dzem
Zaváraniny a džemy
Broskyňový kompótJemnejšiu korenistú chuť broskyňového kompótu dosiahnete tak, že do pohárov pridáte aj...
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Domáci slivkový džem
Slivkový lekvár v špajze nesmie chýbať! 9 skvelých receptov!
Overené recepty na domáci slivkový lekvár. Miešaný, nemiešaný, so škoricou, s jablkami, s rumom, či portským...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...