Pridať recept

Česká bramboračka s hubami

ingrediencie

2 hrste
sušené huby
50 g
maslo
50 g
hladká múka
4 ks
zemiaky
2 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
zeler
1 ks
cibuľa
1 kocka
zeleninový bujón
čierne korenie
majorán
soľ
petržlenová vňať
2 strúčiky
cesnaku

postup

1.
Huby varíme v kastróli s 0,5l vody. Vo veľkom hrnci rozpustíme maslo, prisypeme doňho múku a za stáleho miešania ju na miernom plameni opražíme dozlata. Zápražku zalejeme 0,5l studenej vody a za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, kocku bujónu, celú očistenú mrkvu. Druhú mrkvu a petržlen nakrájame na kocky a odložíme nabok.
 
2.
Do polievky vlejeme huby aj s vodou, v ktorej sa varili. Po približne 10 minútach varu pridáme zvyšnú zeleninu. Prelisovaný cesnak zmiešame s troškou soli. Pridáme ho, keď sú už zemiaky a zelenina mäkké. Pridáme aj 1pl majoránu a podľa chuti okoreníme. Napokon z polievky vyberieme zeler, cibuľu a celú mrkvu. Rozbijeme do nej vajíčko, ktoré ihneď vmiešame,aby sa rozpustilo najemno. Prisypeme nasekanú petržlenovú vňať a odstavíme z ohňa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...